Steak Béarnaise
2 personen -
Ingrédients
- steaks
- zwarte peper en zeezout
- boter
- aardappelen (bij voorkeur bintjes)
- Béarnaisesaus
Instructions
- Etape 1 Leg de steaks een uur voordien al uit de koelkast, zodat ze mooi op kamertemperatuur kunnen komen.
- Etape 2 Schil de aardappelen en snijd er gelijkvormige frietjes van. Verwarm het frietvet tot 150 °C en bak je frietjes enkele minuten zonder dat ze kleuren. Leg ze in een schaal met keukenpapier en laat afkoelen.
- Etape 3 Kruid de steaks met peper en zout. Verhit een klont boter in een braadpan en leg er de steaks in, bak 2 minuten aan elke kant.
- Etape 4 Verwarm het frietvet tot 180 °C en bak de frieten tot ze goudbruin zijn.
- Etape 5 Serveer de steaks met de frietjes en béarnaisesaus. Lekker met wat frisse kropsla erbij!